Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine “vivalis.si” so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  •     identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
  •     kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
  •     bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
  •     dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
  •     pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve
  •     vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
  •     način plačila in dostave

Če želite iz kakršnegakoli razloga odstopiti od naročila, lahko v štirinajstih dneh to pisno sporočite na naš naslov ali po e-pošti trgovina@vivalis.si ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog. Štirinajstdnevni rok začne teči dan po prejemu pošiljke.

Sprejeta naročila v trgovini “vivalis.si” se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena. Potrošnik lahko po oddaji elektronskega naročila v 2 urah odstopi na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov trgovina@vivalis.si.

Odstop od naročila

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku.

Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nespremenjeni embalaži in originalno zapakirano, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

(Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007)

Zavrnitev naročila

Trgovina “vivalis.si” lahko naročilo,w3 za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne.

Obdelava naročila

Trgovina “vivalis.si” bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil, pričela takoj po prejemu. Pri izbiri opcije plačila po predračunu bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu finančnih sredstev.

Za naročila prek interneta na naslove v tujini zaračunavamo poštnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Če kupec prevzeto blago vrne, mu kupnino vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu odstopa od pogodbe oz. po prejemu vrnjenega blaga, in sicer s poštno nakaznico ali na osebni transakcijski račun kupca. Po želji vam blago lahko zamenjamo za drugega.

Blago lahko vrnete po pošti na naslov:

Vivalis, d.o.o.,
Vošnjakova ulica 16
1000 Ljubljana

Podjetje Vivalis, d.o.o., se zavezuje, da bo skrbno varovalo vaše osebne podatke. Uporabljali jih bomo za izvedbo nakupov in drugo potrebno komunikacijo ter pošiljanje informativnega gradiva Vivalis, d.o.o.

Vaših podatkov brez vaše privolitve ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam.

Plačilo in dostava


Izvajanje dostave in prodaje

Naročene izdelke dostavlja in prodaja naša partnerska lekarna Moja Lekarna d.o.o., Grajski trg 41, 8360 Žužemberk, info@moja-lekarna.com.

Plačilo naročenih izdelkov

Naročene izdelke lahko plačate:

  • po predračunu,
  • prek sistema PayPal,
  • plačilo po povzetju

Dostava poteka v času, ko vam pošto dostavlja Pošta Slovenije. Če vas v tem času ni doma, vam bo poštar pustil obvestilo, s katerim lahko paket skupaj z osebnim dokumentom prevzamete na najbližji pošti.

Cena dostave za naročila, nižja od 50 €, je 2,55 €. Za naročila v vrednosti nad 50 € je dostava brezplačna.

Pri plačilu prek sistema PayPal je obračunana provizija, ki je odvisna od višine nakupa in jo določa sistem PayPal.

Vrednost nakupado 50 €nad 50 €
Dostava
Pošta Slovenije
 2,55 €brezplačno

 

Dostava je možna v delovnem času Pošte Slovenija. Paketov ne dostavljamo v soboto, nedeljo in med prazniki.

V nobenem primeru ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni na naslovu, vam Pošta pusti obvestilo o prispeli pošiljki, ki jo dvignete v navedeni enoti Pošte Slovenije.

V primeru, da zaloga poide ali izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem v kratkem obvestili ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.

Čas izdobave blaga v pogodbi ni določen, Lekarna Žužemberk svojo obveznost izpolni takoj, najpozneje pa v 30 dneh .

Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila.

OPOZORILO: večinoma so pošiljke za naročila iz Slovenije opremljene tudi z možnostjo KLIC2. Ta storitev je za stranko brezplačna v primerih, da je paket uspešno vročen (v kolikor temu ni tako, lahko stroške storitve KLIC2 po že opravljeni storitvi zaračunamo naročniku storitve).

Kaj je KLIC2?
To je storitev Pošte Slovenije, pri čemer vas drugi dan od prvotno neuspešne dostave pokličejo na dom in vam sporočijo, da lahko paket osebno prevzamete na poslovni enoti Pošte Slovenije, v določenih primerih pa lahko naročite tudi ponovno dostavo. Da je ta storitev uspešna, je nujno, da pri postopku registracije vpišete ustrezen telefonski kontakt oziroma ga ustrezno spremenite (v kolikor zamenjate telefonsko številko).

Uporaba in varstvo osebnih podatkov

Vivalis, d.o.o. zbira podatke na spletni strani z namenom zagotavljanja storitev in pravilno delovanje spletne strani.

Vivalis, d.o.o., lahko uporabi vaše podatke tudi za naslednje namene:
• interne tržne raziskave
• pošiljanje informativnih gradiv
• obveščanje o novostih in ponudbah na spletni strani
• obveščanje o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi Vivalis, d.o.o.

Vivalis, d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Vivalis, d.o.o., lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani. Vivalis, d.o.o., te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta vivalis.si.

Vivalis, d.o.o., ne zbira in ne obdeluje osebnih podatkov, prejetih pri naročilu prek spletne trgovine Vivalis. Osebne podatke (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefonska številka) potrebujemo izključno za dostavo naročenih izdelkov.

Privolitev za obdelavo osebnih podatkov v zvezi s prijavo na Vivalis e-novice

Pri podjetju Vivalis d.o.o. (Vošnjakova ulica 16, 1000 Ljubljana, davčna št.: SI40342212) sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih pridobili z vašo prijavo na naše storitve (naročilo na novičnik, naročilo vzorca, sodelovanje v nagradnih igrah ipd.), uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene. Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

Privolitve, ki se nanašajo na prejemanje Vivalis e-novic

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje Vivalis e-novic o novicah s področja zdravja in prehranskih dopolnil se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke. V tem primeru je to e-naslov. Podatkov, ki so potrebni za izvedbo spletnega nakupa prek spletne trgovine Vivalis.si: ime, priimek, naslov, telefonska številka, ne zbiramo, ne hranimo in ne obdelujemo.

Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov (e-naslova) v naslednje namene:
[1] (OBVEZNO) Privolitev za sledenje vašim aktivnostim in interesom na www.vivalis.si, www.magnezij.si, www.basica.si, www.wolz.si, www.garmastan.si – vse te spletne strani so last podjetja Vivalis, d.o.o.:
• Izvoz, hramba in obdelava podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam pomaga kontinuirano spremljati vaše aktivnosti na vseh straneh, nam omogočajo  analizo uporabe spletnih strani in pošiljanje e-novic prek e-pošte.
• Vsi osebni podatki(e-naslov) se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti ter jih ne posredujemo drugim osebam ali podjetjem.

[2] (OBVEZNO) Privolitev za prejemanje Vivalis novic o aktualnih trendih s področja spletne trgovine velja do preklica in obsega:
• uporabo podatkov za pošiljanje e-novic o aktualnih zdravstvenih vsebinah
• uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so popusti za nakup izdelkov v spletni trgovini Vivalis.si
• izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje teh novičk
• obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)

[3] (OPCIJSKO) Privolitev za prejemanje personaliziranih obvestil in ponudb velja do preklica in obsega:
• uporabo podatkov za neposredno trženje
• ponovno ciljanje na platformah za digitalno oglaševanje (Facebook, AdWords …) z namenom predstavitve Vivalis izdelkov
• izvoz in obdelavo podatkov v orodjih za digitalno oglaševanje (uporaba e-pošte za pripravo anonimiziranih segmentov uporabnikov, v tem primeru e-pošte ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)
• obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV
Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovega e-naslova v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@magnezij.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:
• pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
• pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev
• pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
• pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem
• pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi
• pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic
Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca na e-naslov info@magnezij.si.
Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Strinjanje s pogoji uporabe

Z nakupom na spletni strani se strinjate, da podjetje Vivalis, d.o.o., zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v tej izjavi.

Za nakupovanje v spletni trgovini mora uporabnik navesti podatke za naročilo:
• Način plačila(*)
• Način dostave(*)
• Ime in priimek(*)
• Naslov(*)
• Poštna številka(*)
• Kraj(*)
• Država(*)
• Telefon
• E-mail(*)

Opozorilo: opozoriti želimo le, da za namene dobre obveščenosti in sploh zmožnosti dostave vaše podatke (naslov dostave in kontaktno številko) zapišemo na samo paketno pošiljko.
Pri KLICU 2 vas pošta Slovenije po sprva nedostavljeni pošiljki obvesti telefonsko, da je vaš paket na voljo za prevzem. V kolikor želite, da vašega telefonskega kontakta (iz kakršnihkoli razlogov) ne pišemo na pošiljko, to pravočasno sporočite in upoštevali bomo vaše želje.

Komunikacija

Vivalis, d.o.o., bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Morebitna vprašanja o zgoraj navedenih izjavah in pogojih ter načinu poslovanja spletne trgovine pošljite na elektronski naslov trgovina@vivalis.si.

Vošnjakova ulica 16, 1000 Ljubljana, Slovenija

Vsi pogoji poslovanja, ki so zapisani na spletni strani, so veljavni v vsakem trenutku. Pridržujemo si pravico, da te pogoje brez predhodnega obvestila tudi spremenimo.

 

Protina®, Diasporal®, Basica® in Garmastan® so zaščitene blagovne znamke podjetja Pharmazeutische GmbH, Adalperostraße 37, 85737 Ismaning, Nemčija.