KinderImmun Dr. Wolz z vitaminom D3

Izsledki najnovejših raziskav kažejo, da so ponavljajoče se okužbe daleč najpogostejši vzrok obiskov pri pediatru. Otrok v povprečju na leto preboli kar 6−8 okužb, ki v povprečju trajajo 7−10 dni ali celo dlje. Tesni in pogosti stiki z vrstniki v šoli in vrtcu verjetnost okužb še povečujejo.

Ob okužbah starši pogosto neradi posegajo po običajnih pripravkih za krepitev odpornosti, ki so v splošni prodaji. Razlog tiči v prepričanju, da so ti namenjeni odraslim, saj njihova sestava ne upošteva posebnih potreb in značilnosti otroškega organizma. In res je vzrok pogostih ponavljajočih se okužb pri otrocih zlasti imunska nezrelost skupaj z nalezljivostjo, ki grozi ob vsakodnevnih stikih v šolah in vrtcih. Če ne upoštevamo primarnih in sekundarnih imunskih pomanjkljivosti, so vzrok imunske oslabelosti pri otrocih predvsem pomanjkljivosti in nepravilnosti naravnih obrambnih mehanizmov. Ena najpomembnejših naravnih pregrad je črevesna flora, ki pa je zaradi (pre)pogoste uporabe antibiotikov pri otrocih neredko močno oslabela. Prehransko dopolnilo KinderImmun Dr. Wolz je zasnovano tako, da vzpostavlja in krepi „črevesni del“ imunskega sistema. Vsebuje skrbno izbrane in premišljeno kombinirane sestavine za krepitev imunskega sistema, ki so nepogrešljive zlasti v obdobju rasti in razvoja ter pri večjih obremenitvah.

Prehransko dopolnilo KinderImmun Dr. Wolz vsebuje:
– beta-D-glukane
– visokokakovostne mlečnokislinske bakterije in inulin za sinbiotično krepitev črevesne flore ter imunskega sistema
– koncentrat kolostruma z imunoglobulini in laktoferinom
– vitamin C in cink za krepitev splošnih obrambnih sposobnosti
– izbrane vitamine kompleksa B, vključno s folno kislino, ki zaradi pomembnosti za otrokov razvoj smiselno dopolnjujejo ostale sestavine
– dodatek vitamina D3: izsledki številnih raziskav dokazujejo, da ima vitamin D3 odločilno vlogo v imunski obrambi in da so v obdobju rasti in razvoja potrebe po vitaminu D3 še bistveno večje.

Kombinacija sestavin za krepitev imunskega sistema, ki jo vsebuje prehransko dopolnilo KinderImmun dr. Wolz, je skrbno premišljena in zato primerna za celo družino.

KinderImmun dr. Wolz je nevtralnega okusa in ga z lahkoto raztopimo v tekočini, zato ga brez težav uživajo otroci vseh starosti. Zaradi optimalne kombinacije naravnih sestavin in odsotnosti kakršnih koli umetnih dodatkov ga priporočajo predvsem k naravnim rešitvam usmerjeni otroški zdravniki po vsej Evropi.