Curcumin Extrakt 45

S 45-krat višjo biorazpoložljivostjo

Kurkumin je v azijskih kulturah v uporabi že več tisočletij. Obstaja že več kot 3.000 študij o koristnih učinkih kurkumina. Curcumin Extrakt 45 ima do 45-krat višjo biološko razpoložljivost kot konvencionalne oblike kurkumina.

Vsebuje visok delež naravne sestavine kurkumin s posebej visoko biorazpoložljivostjo. Zaradi mikroinkapsulacije je razpoložljivost boljša za 45x v primerjavi s čistim kurkuminom. 150 mg kurkuminoidov v priporočeni dnevni količini. Ne vsebuje piperina, tako da ne draži sluznice. Kurkuminoidi so zaščiteni v gama-ciklodekstrinski (glukozne enote) ovojnici, tako pridejo direktno do črevesne stene, kjer se absorbirajo.

Pakiranje: 90 kapsul (35 g)

150 mg kurkuminoidov na dan s 45x višjo biorazpoložljivostjo

Na zalogi

Cena z DDV: 35,90 

Varen nakup

100% varen nakup preko spletne trgovine

Varna in hitra dostava

Partnerska lekarna Žužemberk poskrbi za varno in hitro dostavo.

Kaj je kurkumin?

Kurkuma (Curcuma longa), poimenovana tudi kot rumeni ingver ali kurkuma, izhaja iz družine ingverja in domuje v Indiji in v jugovzhodni Aziji. Številni kurkumo gotovo poznajo zaradi njene uporabe pri izdelavi curry prahu, uporablja pa se tudi kot naravno barvilo. Kurkuma se v Indoneziji in v Indiji uporablja že več tisoč let (ayurveda).

Glavna sestavina je kurkumin, nato še kurkuminoidi in tetrahidrokurkuminoidi, ki spadajo med sekundarne rastlinske snovi fenolov.

Problem: biološka razpoložljivost

Vsi koristni učinki kurkumina do sedaj še niso v celoti izkoriščeni, kajti človek lahko iz naravnega kurkumina absorbira dokaj malo. Če se izrazimo z drugimi besedami: biološka razpoložljivost kurkumina je zelo nizka. To je pogojeno s tem, da je kurkumin topen v maščobah in se zaradi tega v vodnem okolju črevesja precej slabo absorbira. Kar do 90 % se ga ponovno izloči. To je še posebej nazorno, če pogledamo črevesje osebe, ki je pred tem zaužila kurkumin.

Črevesje bo rumeno obarvano, kar je jasen znak, da kurkumin ni zašel ali da je zgolj v majhni meri v prešel v presnovo. Za izboljšanje biološke razpoložljivosti kurkumina se je doslej kurkumin kombiniral predvsem s piperinom. Čeprav zaradi tega sicer naraste koncentracija v krvi, pa ta zdrži samo eno uro in nato hitro pade na prvotni nivo. S piperinom torej ni možno dosegati trajnostne absorpcije kurkumina.

Kurkumin iz podjeetja Dr. Wolz : 45-krat višja biološka razpoložljivost!

Z izdelkom Curcumin Extrakt 45 je nemški proizvajalec Dr. Wolz uspel bistveno povečati biološko razpoložljivost kurkumina, s čimer je telesu na razpolago kar največ kurkumina, tako da se koristne učinke za zdravje lahko dobro izkoristi. Pri izdelku Curcumin Extrakt 45 je biološka razpoložljivost kurkumina do 45-krat višja od čistega kurkumin prahu ali od konvencionalnih kurkumin preparatov.  Kako je to mogoče?

V maščobi topne (lipofilne) kurkumin molekule so položene v obroč glukoznih molekul (tako imenovanih ciklodekstrinov), in sicer na tak način, da nastane hidrofilna (ima rada vodo) zunanja stran, medtem ko je v njeni notranjosti lipofilen, torej za maščobo prijazen votel prostor. V tej votlini se zadržuje molekula kurkumin, dokler ne doseže črevesja. Tu se s ciklodekstrin molekulami posamično transportira do črevesne stene, kjer se lahko absorbira, medtem ko se ciklodekstrin razgradi in izloči (glej info sliko).

Znanstveno dokazano

Višja biološka razpoložljivost kurkumina je tudi znanstveno dokazana. Tako so v poskusu sodelujoče osebe zaužile normalen kurkumin in tudi tri različne izdelke s kurkuminom, za katere proizvajalci zatrjujejo, da imajo še posebej visoko biološko razpoložljivost. Med izdelki je bil tudi Curcumin Extrakt 45. Rezultat: Curcumin Extrakt 45 se je absorbiral do 45-krat bolj učinkovito kot vodilni izdelki s kurkuminom in čisti kurkumin prah. Iz tega izhaja, da Curcumin Extrakt 45 organizmu zagotavlja veliko boljši prehransko-fiziološki potencial kurkumina kot pa ostalim do sedaj razpoložljivi izdelki s kurkuminom.

Študija: Primerjava relativnega vnosa kurkumina

Sestavine

Vsebina kapsule: mikroinkapsulirani kurkumin (gama-ciklodekstrin, kurkumin 15 %).
Ovojnica kapsule: hidroksipropilmetil celuloza
Podatki o povprečnih hranilnih vrednostih za 3 kapsule: 999 mg mikroinkapsuliranega kurkumina –
kurkuminoid 150 mg
Brez glutena, laktoze, fruktoze, barvil, piperina in polisorbatov.

Priporočeno odmerjanje

V akutni fazi vnetja: 3x na dan po eno kapsulo, ki jo zaužite s tekočino pred ali med obrokom.
Pri dolgotrajnem uživanju (kot preventiva in kot dopolnilna terapija pri zdravljenju kroničnih bolezni): po 2 kapsuli na dan.

Curcumin Extrakt 45 je primeren tudi za vegane.

Opozorilo: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice naj se o uporabi izdelka posvetujejo s svojim zdravnikom.

  Sorodni izdelki

  KinderImmun Dr. Wolz prašek

  21,60 
  Za normalno delovanje imunskega sistema - ...
  Dodaj v košarico

  Zell Oxygen plus (250 ml)

  11,30 
  Ortomolekularni pripravek za krepitev z ...
  Dodaj v košarico

  Curcumin Extrakt 45

  35,90 
  S 45-krat višjo biorazpoložljivostjo Kurkumin ...
  Dodaj v košarico

  KinderImmun Dr. Wolz (30 vrečic)

  21,90 
  Za normalno delovanje imunskega sistema - ...
  Dodaj v košarico

  Thromboflow Dr. Wolz (20 kapsul)

  23,90 
  Spodbuja zdrav krvni obtok V vodi topen ...
  Dodaj v košarico

  Thromboflow Dr. Wolz (60 kapsul)

  61,90 
  Spodbuja zdrav krvni obtok V vodi topen ...
  Dodaj v košarico